De pe unul dintre site-urile naturopate indigene, aflăm că…

Mihaela

s-ar putea sa nu aiba legatura cu mancarea Sida…
dar te-ai gandit ca s-ar putea sa aiba legatura cu vaccinarea(care e tot a lu big pharma)?

eu in locul tau, n-as fi atat de increzatoare in producatorii de vaccinuri…apropo, te-ai uitat vreodata pe prospectul unui vaccin?sa zicem, HepB…stii ce inseamna virus recombinat?…intreb de asta fiindca asta a fost administrat cuplurilor de gay prin anii 1980…

Din păcate, persoane malevolente de-a dreptul de tipul acesta apar din eter și aruncă cu câte-o frază-șoc, plantând astfel câte-o sămânță de îndoială, un bob care încolțește frumos în mințile cititoarelor și pe care nici zeci de alte comentarii ca ale mele nu mai reușesc să-l dezrădăcineze. Dacă ideile “controversate” de tipul celor descrise de respectiva comentatoare mai sus ar ieși din gândurile publicului la fel de frumos cum au intrat ar fi nemaipomenit. Dar asta nu se mai intamplă.

Iată adevărul șocant despre vaccinarea împotriva hepatitei B:

În primul rând, ca să tranșăm imediat chestiunea asta presantă, vaccinul administrat în anii 1980 (atât persoanelor gay, cât și persoanelor hetero, copiilor etc.) se numea Heptavax și era total diferit de ce se administrează în zilele noastre, care este într-adevar un vaccin recombinant (Engerix B sau altele). Suntem intrebați dacă știm ce înseamnă cuvântul recombinat. Da, nu numai că știm ce înseamnă, știm chiar mai mult, că administrarea vaccinului despre care vorbeste comentatoarea (Heptavax, care NU e recombinant) a încetat în 1990! După 1990 nu se mai folosește decât varianta nouă, obținută prin recombinare. Deci vaccinul actual nu are nicio legătură cu cel administrat în perioada 1981-1990. Așadar cum de s-a ratat fix acest detaliu minor care e de fapt marea cheie care rezolvă dintr-un foc ditamai controversa?

Și să le luam pe rând:

Heptavax era un vaccin obținut din plasmă umană de la subiecți care prezentau antigenele specifice virusului hepatitei B, după INACTIVAREA virusului cu pepsină/uree/formaldehidă.

1. Legat de vaccin si „legătura”cu HIV/SIDA, există un studiu, The Safety of the Hepatitis B Vaccine (publicat in JAMA, 1986;256:869-872) care concluzionează:

a)  Fiecare dintre pașii prin care se inactiva virusul HBV în prepararea vaccinului inactivează în mod independent și infectivitatea unor titruri mari de virus HIV (deci chiar dacă ar fi fost prezent pe undeva el ar fi fost oricum „anihilat” în procesul de fabricație a vaccinului)

b) Cei care sunt imunizați cu vaccinul antiHBV nu dezvoltă și anticorpi antiHIV!

c)  În vaccinul Heptavax nu au fost identificate fragmente de ARN HIV

2. Comunitatea gay se deosebește în anumite privințe de comunitățile heterosexuale. Nu trebuie să sune discriminatoriu, fiecare populație, grup, sub-grup are specificitățile lui epidemiologice. În urma activităților sexuale în care se angajează, și din varii alte motive, incidența diferitelor BTS-uri este mai mare în cazul lor. CDC estimează că incidența diagnosticării unor noi cazuri de infecție HIV este de 44 ori mai mare decât incidența celor detectate în grupul barbaților hetero. De asemenea, incidența cazurilor de sifilis e de 46 de ori mai mare! Nu cred ca ar trebui să ne frapeze atât de tare răspandirea HIV în comunitatea gay, într-atât încât să ne gândim că vaccinul anti-hepatită B a fost responsabil de aceste cazuri. De altfel, oricum nu există argumente probate științific.

3. Last but not least, chiar și presupunând prin absurd că vaccinul a avut o legatură, trebuie sa vă aduceți aminte că vaccinul utilizat în perioada aceea nu mai există!

Astăzi, vaccinul recombinant este o variantă extrem de sigură. Procedura prin care se obține este urmatoarea: gena care codifică pentru o proteină capsulară a virusului B este introdusă într-o drojdie (cum ar fi drojdia de bere, de ex.) care, având acum gena respectivă în structura ei, începe să producă proteinele pe care acea secvență genetică era “setată” sa le codifice. Proteinele acestea sunt, de fapt, antigenele specifice virusului HBV, cele responsabile de inducerea răspunsului imun al gazdei, și care, așadar, vor fi folosite în procesul de fabricație a vaccinului. Totul fară niciun risc de infecție cu virusul hepatitei B, şi fără absolut nicio legatură cu virusul HIV! Tocmai pentru că în procesul ăsta nu e implicat nici virusul în sine, și nici întreg  genomul său, ci doar o singură genă inofensivă.

Nu uitați că virusul hepatitei B se poate transmite prin: contact sexual neprotejat, utilizarea de seringi în comun cu persoane infectate, prin contact cu sângele unui bolnav sau cu secrețiile lui, prin contact cu obiecte care prezintă sângele/secrețiile unei persoane infectate (periuțe de dinți, lame de ras etc)! Iar complicațiile redutabile ale infecției sunt ciroza și cancerul hepatic.

Despre controversa legată de aşa-zisa “infectare intenţionată” cu HIV a copiilor din România în anii 1980 (mai ales în timpul campanilor de vaccinare împotriva hepatitei B – aşa cum se vehiculează pe Internet – o altă afirmaţie cum nu se poate mai falsă) puteţi citi opinia medicologia.info în următoarele două articole:

“Infectarea criminală intenţionată cu SIDA în România în timpul campaniilor de vaccinări împotriva hepatitei de tip B” – Partea întâi

“Infectarea criminală intenţionată cu SIDA în România în timpul campaniilor de vaccinări împotriva hepatitei de tip B” – Partea a doua

9 thoughts on “Vaccinul împotriva hepatitei B nu produce infectarea cu virusul HIV!”

 1. Draga scriitorule,

  Cum sa te numim de acum inainte?
  Trebuie sa stim si noi cine a scris articolul…

  Cu drag,
  A

 2. In curand, draga A, afla-vom si care-mi va fi numele oficial. Trebuie sa intelegi ca presiunile jobului/copiilor/casniciei/universului isi spun cuvantul. :(

 3. ia sa te minunezi:

  ‘O NOUA CONFIRMARE CUTREMURATOARE CA IN ROMÂNIA A AVUT LOC CONTAMINAREA INTENTIONATA A COPIILOR CU VIRUSUL SIDA

  Descoperire surprinzatoare a specialistilor ieseni: SIDA A FOST TRANSMISA INTENTIONAT, IN LEAGANELE DE COPII DIN ROMÂNIA, DINTR-O SURSA UNICA *SE CONFIRMA, ASTFEL, IPOTEZA INFECTARII ORFANILOR IN SCOPURI DE CERCETARE.

  Specialistii ieseni ai Laboratorului de Virusologie de pe lânga Universitatea de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa”, din Iasi, in colaborare cu specialistii Institutului “Pasteur”, din Paris, au reusit sa centralizeze dupa 5 ani de cercetari, rezultatele privind cazuri de HIV-SIDA inregistrate la copiii din România. Autorul cercetarii este dr. Cristian Apetrei, doctorand la Institutul “Pasteur” si cadru didactic la UMF Iasi. Rezultatele au confirmat, in premiera, faptul ca virusul HIV, cu care au fost infectati copiii din leagane, provine dintr-o sursa unica. Ipoteza infectarii voite cu HIV a copiilor români din leagane pentru a se putea efectua cercetari si a se cauta antidotul bolii se confirma prin cercetari stiintifice.’

  si plusez:

  “‘SISTEMUL SANITAR ROMÂNESC ESTE ABSOLVIT DE VINA INFECTARII COPIILOR DIN LEAGANELE DE COPII.

  Cercetarile mai sunt sustinute si de datele statistice ale cazurilor de HIV inregistrate in România. In tara noastra exista, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, peste 50% din copiii infectati cu HIV din lume. Totodata, infectiile cu HIV la copii reprezinta in România 85% din total. In plus, materialul mai subliniaza ca tipurile de virus intâlnite la maturi, care sunt, fapt vizibil, infectati din surse multiple, sunt cu totul altele decât tipurile inregistrate la copiii din leagane. Studiul sugereaza degrevarea sistemului sanitar românesc de vina infectiilor cu HIV din leaganele de copii, singura responsabilitate virtuala fiind in cazul copiilor din familiile care s-au dovedit a fi seropozitive. In cazul de fata, in România, infectia la copiii internati in leagane este cu atât mai “ciudata” cu cât,

  nici in tarile vecine, care au avut sisteme de ingrijire medicala similare, nici la copiii din familie, nici la maturi, incidenta epidemiei nu a fost comparabila numeric.

  *O IPOTEZA TERIFIANTA: COPIII COBAI

  Datele la zi privind infectarea cu HIV in România, in februarie curent, sunt urmatoarele: 2975 persoane cu HIV, din care 85% copii si 4446 persoane bolnave de SIDA, din care 4005 copii. Datele oficiale si recentele descoperiri confirma ipoteza sustinuta de unele declaratii ale unor medici, sub rezerva anonimatului. Potrivit acestora, a existat in tara noastra un program dirijat de infectare a copiilor din leaganele cu HIV, in scopul studierii bolii SIDA si al gasirii remediului. Acest program ar fi fost lansat in anii 1987-1988 si ar fi implicat o serie de cercetatori in imunologie.”

  http://www.bbmic.ro/infectie_sida.php?page=3

  blogul este destul de popular, e pe filiera Cristelei Georgescu – asociatia Mame pentru Mame. Ditta, doamna care detine acest blog este si ea unul dintre membrii fondatori ai acestei asociatii.

  Asa ca lupta pe care o aveti de dat e cam dura si cam nedreapta. Nu stiu daca aveti timp fizic sa-i faceti fata.

  Mai compenseaza Vasile cu cate-o pastiluta din cand in cand. Nu sper sa rezolve ceva la femeile care pot lua in seama asemenea bazaconii. Tre sa ai destul creier ca sa-l crezi si pe Vasilica, ori doamnelor in cauza cred ca tocmai asta le lipseste. Insa, astealalte, care tin blogurile, ar mai putea fi zdruncinate. Astea nu-s proaste, is numai luate de val.

 4. Mda, din păcate sunt într-o stare de perpetuă consternare. Mie, trebuie s-o zic, astfel de oameni mi se par niște nesimțiți. Discută, până la urmă, de o tragedie – nu numai epidemiologică, dar și individuală. Măcar de dragul copiilor afectați ar trebui sa fie sinceri și să nu înflorească astfel de aberații.

  Ce să zic, să pună mâna și să redacteze ADEVĂRATELE STATISTICI OMS (WHO), care se găsesc aici: http://www.slideshare.net/UNAIDS/unaids-report-on-the-global-aids-epidemic-2010.
  Mai exact: http://medicologia.utopiabalcanica.net/wp-content/uploads/2012/02/hiv_under15.jpg

  Da, într-adevăr, la noi sunt peste 50% dintre copiii infectați cu HIV, dacă sfidăm toate legile statisticii și ale bunului simț. În condițiile în care prevalența globală a infecției HIV la copii sub 15 este următoarea:

  – Europa Centrală și de Vest: 1 400 copii
  – Europa de Est și Asia Centrală: 18 000 copii
  – Africa subsahariană: 2 300 000 copii !!!!!

 5. De asemenea, http://www.cnlas.ro/images/doc/date_30iunie2011.pdf
  Deci, conform datelor, calea probabilă de transmitere la copiii cu SIDA (0-14 ani la data diagnosticului) la 30 IUNIE 2011 (total cumulativ 1989-2011) s-a stratificat astfel (slide-ul 18):
  Din totalul de 7931 de copii infectați:
  – 5 111 cazuri de infecție nozocomială (internări repetate și/sau tratamente multiple parenterale la sf. anilor 1980, începutul anilor 1990 – de ex., injecții cu ace nesterilizate și contaminate, care puteau să fi fost făcute cu scopul vaccinării, sau să fi fost o simplă penicilină, irelevant)
  – 1 703 cazuri cauzate de transfuzii (sânge și preparate)

 6. Am făcut ceva săpături și am găsit un articol de ziar despre studiul de care vorbesc doamnele acelea: http://www.ziaruldeiasi.ro/local/iasi/virusul-care-a-provocat-sida-la-romani-provine-din-congo~nit5g

  Fantastice concluzii, intr-adevăr, e o mare surpriză să aflăm că de la cetățenii din Zair care au venit să studieze aici a ajuns și subtipul F al virusului HIV, cam cel mai comun din zonă.

  Mi-ar plăcea să găsesc Am găsit articolul științific al domnului dr. Apetrei (e genial domnul dr. oricum, face cercetare de mare clasă): http://journals.lww.com/aidsonline/Fulltext/1998/09000/HIV_1_diversity_in_Romania.16.aspx

  Dumnealui nu spune, evident, nimic din ce pretind articolele conspiraționiste că spune. E un articol super-pertinent despre prevalența diverselor subtipuri ale virusului HIV pe teritoriul țării. Incredibil. Cât se poate minți pe site-urile alea…

 7. Tocmai am citit undeva despre o fetita care a murit pentru ca n-a fost vaccinata antirabic dupa ce a fost muscata de un caine. Si intamplator am aflat reactia acestor misionari tristi la astfel de tragedii (de fapt ordinea a fost inversa, am cautat eu cazul fetitei dupa ce-am citit despre ea pe-un site al D-nei Mimi Walter). Ca orice om sanatos la cap m-am intrebat mereu cum vor reactiona aceste femei in cazul in care in urma campaniilor pe care le duc se pot intampla tragedii . Iar raspunsul pe care l-am vazut la aceasta D-na Walter este uluitor, ceva de genul: de unde stii ca oricum n-ar fi murit daca se vaccina. Adica, ce, cum? N-am vazut, n-am auzit, nu ma intereseaza. Te poti umple de revolta, dar mai bine ii crezi pe cei care vorbesc si despre asta ca despre o forma de selectie naturala.

 8. Evident, nu mă miră. Cazul fetiței a fost incredibil. Sper, totuși, că a fost cauzat de lipsa comunicării dintre părinții săi și cadrele medicale. Nu cred că un medic care ar fi știut că e vorba de o mușcătură nu ar fi trimis-o să-și facă vaccinul. Mai ales că o plagă mușcată la nivelul extremităților (inclusiv cea cefalică, iar fata fusese mușcată în regiunea oculară) e considerată cu risc mai mare, și se administrează pe lângă vaccin și un ser antirabic.

  Eu aș vrea ca aceste femei să accepte urmatoarea provocare: să se lase contaminate cu virusul rabic și cu virusul HIV ca să ne demonstreze tuturor că o alimentație raw-vegană, pe care ele o respectă cu strictețe, poate preveni apariția turbării/SIDA. În fond, nu au absolut nimic de pierdut, nu? Mai ales că, chiar și dacă spre stupoarea lor, s-ar îmbolnavi, cu siguranță există remedii naturiste suficient de bune.

Comments are closed.