olivia
July 13, 2011 at 12:02

Spufi, sa-ti iei informatiile de pe Wikipedia sau de la Radio Erevan e la fel de eficient!!!
Deduc ca nu esti medic si nici fan al nutritiei, din confuziile pe care le faci vizavi de proteinele animale si vegetale (primele sunt lanturi de aminoacizi, ultimele- nu) […]

Priviţi şi vă minunaţi, căci acesta este nivelul ştiinţific de la care se propovăduieşte sănătatea. Mai e necesar să spunem că, prin definiţie, proteinele sunt lanţuri de aminoacizi iar structura acestora, în privinţa asta, nu depinde de natura lor – vegetală sau animală? Aminoacizii constituenţi sunt legaţi între ei prin legături peptidice.

Sursa

Mai mult decât atât, toate proteinele sunt formate din diverse combinaţii ale aceloraşi 20 de aminoacizi, dintre care 9 sunt esenţiali pentru că nu pot fi sintetizaţi de organismul uman.

Iată o proteină vegană: legumina, cunoscută şi sub numele de cazeina vegetală.

Sursa

6 thoughts on “Perla zilei”

  1. adica incredibil de amuzant si uimitor. O did it again. Ma uitam acum ca se incinge o discutie pe tarlaua lui O si se mai scot perle. ( vezi “dupa 4/5 zile de post, stomacul inceteaza sa mai produca acid clorhidric si se stopeaza si peristaltismul intestinal pentru ca organismul sa se poata detoxifia (alcaliniza) complet, iar in tot acest timp pacientul incepe sa elimine toate mizeriile acumulate.” – Ana ) Cum sa nu-i iubesti? :)

  2. Vai, delicios! Se stopeaza peristaltismul şi se elimină mizeriile?! Pe unde? :)) Mă bucur că ne semnalezi astfel de informaţii preţioase, că nu le putem citi pe toate…

  3. Ultimele comentarii de la postul lui O “A fost odata Gopo”. Imi parea rau ca nu mai scrie nimic si am dat o raita prin comentarii. Cand iesim si noi la o bere acu ca v-ati intors ?

Comments are closed.