Pe scara fără sfîrşit a vremurilor, încet-încet trudeşte omenirea, cînd trasă în jos spre întuneric de superstiţiile ignoranţei, cînd trasă în sus spre lumină de adevărurile ştiinţei… A şti sau a nu şti, aceasta e întrebarea! A şti înseamnă pentru omenire: organizare temeinică, activitate raţională, cooperare, solidaritate, evoluţie paşnică. A şti înseamnă pentru om: a-ţi trăi timpul de a fi cu mulţumire şi a aştepta clipa de a nu fi cu seninătate. (Emil Racoviţă)

Din lumea medicinei, cu luciditate.

Ne propunem să combatem pseudoştiinţa – în forma ei medicală, cu precădere. Pentru că medicina amăgitoare, bazată pe închipuiri, şi nu pe dovezi, este unul dintre cele mai periculoase avataruri ale sale. Nu există nimic mai nobil, mai frumos, mai izbăvitor decât Adevărul ştiinţific, reproductibil şi constant în toate ipostazele sale.

Vom dezbate aici, cu argumente raţionale, teme foarte importante şi controversate precum: medicina complementară/alternativă, tratamentele naturiste, vaccinarea etc.

Acest site este realizat de Vasile, jurnalist, împreună cu Ondine, absolventă a Facultăţii de Medicină Generală, UMF “Carol Davila”, Bucureşti. Găzduim cu mult drag şi contribuţii ale altor studenţi ai facultăţilor de medicină, medici, medicologi amatori şi aşa mai departe.

Ne puteţi scrie oricând la contact (a rond) medicologia punct info, spunându-ne ce subiect v-ar plăcea să disecăm împreună.

Disclaimer: Le recomandăm cititorilor noştri (şi tuturor internauţilor în general) să nu considere niciodată că simpla lectură a site-urilor din domeniu (mai mult sau mai puțin avizate) poate echivala cu consultul oferit de un medic în “carne şi oase”. Nu degeaba e Semiologia materia de căpătâi a Facultăţii de Medicină. Un medic va avea întotdeauna în vedere când examinează un pacient o sumedenie de semne – obiective, şi simptome – subiective, care nu sunt urmărite sau luate în seamă de pacientul lipsit de pregătirea specifică. În câteva cuvinte…

Niciun articol și niciun comentariu de pe medicologia.info nu pot şi nu trebuie să înlocuiască consultaţia medicală de specialitate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.