Poate că îl ştiţi deja pe Florian Ciobanu. Dumnealui a început acum vreo 15 ani să colecţioneze reclame vechi şi deţine astăzi mii de mostre de publicitate românească de la 1840 încoace. Delicios, nu? Voi aveţi uite-aici un link către pagina de facebook unde se pot vedea unele dintre acestea.

Cu speranţa că proprietarul nu se va supăra (mai ales că i-am furat imaginile şi ca să ne facem saitul mai frumos), reproducem mai jos nişte reclame din vremurile alea candide când era OK să te speli pe dinţi cu radiu şi să tratezi tusea cu heroină. Cât de curând le vom scana şi pe-ale noastre, că şi noi avem un pui de colecţie.


3 thoughts on “Farmecul desuet al medicaţiunii şi higienei”

  1. Hapurile alea sunt de multe ori pentru a masca simptomele nu pentru a trata cauzele.

    Chestie care a rămas constantă până azi.
    Că mă dusei eu la neurologie cu o mumă de durere de cap, d-aia să scoată din minţi şi pe un castravete de mare. Doctoriţa, în intelighenţia ei sclipitoare a decis să că sufăr de depresie. Aşa că mi-a dat un rahat de antidepresiv (accidental complet contraindicat mie) care are printre efectele secundare şi pe cel de analgezic.
    Şi am îndrăznit să o întreb, ”Bine, depresie ca depresie. Dar de ce mă doare capul?” La care doftoriţa s-a uitat luuuuung şi inocent în ochii mei căprui: ”Dacă aş şti, aş lua premiul Nobel!”

    Într-adevăr, ce pretenţii din partea mea! Să mă duc la un spital universitar, secţia de neurologie, să consult un medic neurolog pentru a afla de ce mă doare capul, în loc să iau o mână de analgezice de cal care să mascheze durerea!

  2. :( Imi pare rau sa aud asta. Se intampla in Bucuresti? Evident, nu stiu ce s-a intamplat acolo si cum a gandit tratamentul doamna dr., unele antidepresive au si efecte analgezice, asa e; unele sunt folosite in profilaxia migrenei. Dar chiar n-am de unde sa stiu la ce diagnostic s-a gandit, si ce indicatii de tratament are dg ala. Ceea ce e aiurea e ca nu a fost dispusa sa poarte o discutie cu tine. Dar astea sunt deja pretentii la ce harababura exista in domeniu. Din pacate, sistemul medical romanesc este compromis. S-a format un cerc vicios pe care toate guvernele/autoritatile din domeniu il sustin si intretin fara retineri. Sfatul meu e ca data viitoare sa te duci la un medic despre care stii ceva inainte, care sa-ti fi fost recomandat.

Comments are closed.